ja er en ekta Böösbåo, såheså

Hemma i Jeppo där jag bor finns ett ställe som heter Bösas (eller det gamla Böös), och där har jag växt upp. Det är dock lite oklart hur många hus som riktigt räknas till Bösas. Enligt vissa så finns bara två gårdar i Bösas, vår och grannens, men så finns också Bösas-forsen som tydligen ska avsluta det lilla stället, och då blir husen flera.

Men enligt mina egen tolkning så finns det 14 hus varav 9 nu är bebodda, och det är utgående från den tolkningen som jag skriver detta blogginlägg. Är det någon som har en annan definition på vad som hör till Bösas så dela gärna med er :)

Bösas har alltså alltid varit ett litet ställe, och när jag var liten så fanns det inte många grannar i min ålder, eller många grannar över huvudtaget. Först var det ett äldre par med sin son, sedan ett äldre par, sedan ett till äldre par, sedan ett hus där invånarna växlade mellan far och son/ungt par och far-svärfar/ungt par/ungkarl och sedan en äldre dam, ett äldre par, en äldre dam och ett äldre par. Jeij.

Inget som helst fel på människorna, men som sagt, inte riktigt i min ålder.

Nu när jag är större, och egentligen inte bor i Bösas mera, så har ju invånarna ändrat. Nu bor i Bösas en äldre man med sin son, våra grannar sonen, modern och mormodern, ett ungt par, ett till ungt par, ett ungt par med 2 barn, ett ungt par, ett äldre par och en äldre dam. Ni ser skillnaden, eller hur…

Så nu plötsligt blomstrar Bösas. Det här året har Bösas invånarantal ökat med 30% (från 17 personer till 22). Inte dåligt om ni frågar mig!

Riktigt i början av året flyttade ett ungt par in snett mitt emot oss och kort därefter flyttade ett annat ungt par in bara en liten bit bort. Och nu i veckan så fick det unga paret bredvid oss en lite pojke. Så även medelåldern har sjunkit drastiskt det här året :)image
Här har nu bild över Bösas från maps.google.fi

Det är så himla roligt att Bösas ändras på det sättet som det gör och det enda som är sorgligt är att jag inte får vara mitt i smeten… Och så tänker på de barn som nu växer upp i Bösas, och som faktiskt får grannar i samma ålder som kan bli lekkamrater. Skitkul om ni frågar mig.

Nu hade ju jag visserligen tur som har två börder som jag kunde leka med, så inte ska jag klaga. Enda felet med att bo där vi bodde var att ingen annan bodde där, om ni förstår vad jag menar, hehe.

Men annars är jag nog väldigt stolt över att vara Böösbo, sådeså!

/ viffslan

Det här inlägget postades i Hesa, Jepo, personligt. Bokmärk permalänken.