om den amerikanska (mar)drömmen

Det var som att vakna upp till en helt ny värld idag. En lite sämre värld. Känns det som. Och jag tror att det är många med mig som känner så.

Donald Trump är USA:s nästa president. Jag har varit så rädd för att det skulle ske, men hela tiden ändå trott och hoppats att det amerikanska folket vet bättre. Jag såg så fram emot att få vara med och bevittna när USA fick sin första kvinnliga president. Men nej, istället fick vi en mansgris av högre rang. Hans uttalande om kvinnor gör mig mörkrädd.

Hans uttalande i allmänhet får ju nackhåret att resa sig. Han har så radikala åsikter i så många frågor. Eller vänta nu, hur var det nu, han ändrar ju sig hela tiden…kanske inte heller en bra egenskap för en världsledare.

Jag kan hålla med om att Hilary Clinton inte heller var det perfekta valet, men hon skulle ha varit ett mycket säkrare val. Där hade man i alla fall kunnat ana hur USA och världen kommer att se ut de närmaste fyra åren. Men nu, nu lever vi i total blindo. Det kan bli hur som helst. I bästa fall ändras inte så mycket, men i värsta fall kan vad som helst hända. Jag tänker inte sticka under stol med att jag känner mig lite rädd. Rädd för vad som kommer att hända där på andra sidan Atlanten, och rädd för hur det kommer att påverka oss här i Finland.

Det som gör mig mest rädd är två saker. För det första, att Donald Trump faktiskt har jämförts med Hitler. Jag menar, skrämmande tanke!! Och för det andra att Trump tycks digga Putin och hans sätt att styra sitt land lite för mycket. För hur påverkar det oss ifall Trump ger fria händer åt Putin att göra precis som han vill.

Nu är det bara att vänta och se och hoppas på det bästa. Och sedan är det bara för mig, som så många andra, att hoppas på att få se Michelle Obama for president 2020!

Det var mitt inlägg kring presidentvalet i USA.
Over and out.

/ viffslan

This entry was posted in åsikter. Bookmark the permalink.