om vår älskade förstfödde <3

Eftersom Ludwig fick ett inlägg så tänkte jag nu blogga lite om vår härliga 3-åring också. Casper Joel Alexander, vår förstfödde. Han som gav oss de finaste av titlar, mamma och pappa.

Ända från första början har han varit en solstråle, en glad själ som njuter av livet. Men så har han nog temperament också och det värsta är ju att jag vet exakt varifrån han ärvt det. (Det är ju inget dåligt i att han har temperament, men jag ser ju mig själv så tydligt i det…).

Just nu är han inne i en otroligt intensiv period. Han pratar och pratar och har de mest konstiga och härliga utläggningarna. Det är full fart från morgon till kväll förutom när han sitter framför TV:n eller surfplattan (vilket han tyvärr gör lite för ofta, men det blir mindre och mindre).

Han pratar som sagt “sju stogor foll” och han sina små egna uttalsfel. Några av mina favoriter: pelano (piano), pelamas (pyjamas), keffud (ketchup), mlökk (mjölk), säkktojan (säckstolen). Han har också sett så mycket på youtube så att han kan vissa ord på engelska, t.ex. månstetwack (monstertruck), kwane (krane – lyftkran), faajötack (firetruck), haha. “Mamma de hete kwane på engeska” kan han säga när jag säger lyftkran.

Han sjunger alfabetet och har så smått börjat skriva bokstäverna. Han känner igen sin egen bokstav, C, samt pappas bokstav E och så bl.a. A, P och W. W är av någon anledning en favorit. Han skriver sitt namn (typ) och kan även skriva av när man skriver modell åt honom.

Annars sjunger han ganska mycket och han är riktigt bra på det. Alfabetssången, Bä, Bä, vita lamm, Blinka lilla, Här kommer Pippi Långstrump, Traktor Alban m. fl. Han kan ävennågra fraser ut “Pa to ta na kako” samt “Taco Hej” och han gillar KAJ.

Han är väldigt fysisk och är bra på att springa, klättra och hoppa. Han cyklar med sin balanscykel och trampar sin trampatraktor. Dock har han en feg sida också, eller “fisin” är egentligen ett bättre ord. Han kan nu som då få för sig att han måste i famnen för att det kommer bilar (trots att det inte gör det) eller så vill han inte simma för att han tror att han sjunker. Men trots att vi kanske inte alltid gillar denna sida så är det ju ändå bra att han inte är för våghalsig.

Han har en otrolig fantasi och det är ett nöje att följa med i hans lekar. Med lego bygger han de mest fantastiska grejer och blir han ivrig över något har han hur bra tålamod som helst (trots att det annars är rätt så dåligt). Lego, sandlådslek och matlagning är några av hans favoritlekar. Sen har han också en förkärlek för ballonger och olika band, men vilket barn har nu inte det ;) Han har också börjat prata om sina kompisar, och han trivs på dagis där han får leka med dem. Men den absoluta favoriten är nog ändå brandbilar, både att leka med och titta på i TV. Han säger att han ska bli brandman när han blir stor. Han tycker också om att vara med, t.ex. när vi lagar mat, städar, tvättar eller fixar något på huset eller i trädgården.

            IMG_20160630_195955  IMG_2908

Något som är väldigt speciellt med Casper, och som jag fascineras över, är hur han han tränat bort “babygrejerna” alldeles själv. Först pottränade han sig själv så att han var torr dagtid. Nåja, kanske inte helt själv, men en dag när jag hämtade honom på dagis förra hösten så gjorde de mig uppmärksam på att han inte använder blöja dagtid mera. Bra så. Sedan slutade han med napp eftersom han började glömma bort att begära den nattetid. Visst påpekade vi men jämna mellanrum att han inte behöver den, men jag kan inte påstå att vi tränade bort den, utan han tappade intresse. Det börjar vara några månader sedan nu. Bra så. Och nu det nyaste, torr nattetid. En kväll så sa han till mig att han inte vill ha blöja i natt för att den “pickar” så då lämnade vi bort den och sa att han ju måste vakna och gå på wc då på natten. Och nu i augusti har han varit torr 20/29 nätter.

Likadant var det ju redan med både amningen (både natt- och dagtid) och kvällsvällingsflaskan. Han liksom slutade självmant utan att jag/vi behövde avvänja honom. Så på det sättet kan man väl påstå att han varit en ganska lätt baby. Och lättskött han har ju varit överlag. Inte haft någon skillnad på folk och han har hur lätt som helst kunnat övernatta hos både mommos och fammos.

Summa sumarun så verkar kan vara rätt så nöjd med livet. Han njuter av det och han är så underbar att följa i livet. Och ännu mera intressant har det ju blivit nu när han blivit storebror. Och han är så underbar med Ludwig. Han är så mån om honom och man ser verkligen hur de tycker om varandra. Casper vill trösta när Ludwig gråter och han kramar och rår om honom. Och det är ju bara för underbart att se <3

Tack Casper för att du kom till oss
för att vi fick bli dina föräldrar.
Tack för varje morgon när du ler
för varje kväll vi kryper ner tillsammans.
Tack för allt vi får lära dig,
för allt som du lär oss, varje dag.
Tack för att du är dig själv,
för att du utvecklas och lär dig.
Tack för alla dina glada skratt
för dina underbara funderingar.
Tack för din gråt och dina skrik
för att du vågar visa missnöje.
Jag hoppas att du alltid ska känna att vi finns där för dig
för vi kommer alltid älska dig, oavsett vad du gör!
Älskade, underbara Casper <3

/ viffslan

Det här inlägget postades i Casper, kärlek. Bokmärk permalänken.