om det som annars ibland känns som ett andra hem

Med det jobb jag har så är bilen ett ganska väsentligt redskap, jag sitter helt enkelt ganska många timmar i veckan i bilen. Det innebär ju också att det ibland känns som att man bor i bilen. Man äter där, oftare och mera sällan, och man ser till att ha det väsentligaste lättillgängligt i bilen. 

Eftersom det blir en hel del saker som samlas där så borde man ju se till att hålla den snygg och prydlig, men det blir nog allt för sällan av. Men när vi nu skulle i väg hela familjen på en liten semesterresa så både tvättade och städade jag bilen. Och OJ vad skönt att sätta sig i en städad bil. En bil utan allt det där skräpet som alltid samlas. Känner ni igen er i följande bilgrejer:

– tomma godispåsar (varför tar man aldrig in dem och slänger dem??)

– “snoropapper”

– intorkade godisar (ni vet, de där som alltid ramlar mellan sätena)

– oanvändbara pennor (ovässade blyertspennor och tomma bläckpennor)

– mynt (som också alltid ramlar dit emellan)

– gamla kvitton (och speciellt kvittona från när man tankat)

– hårband (försvinner ju också annars jämt)

– omaka cd-skivor (de lyckas nu aldrig hitta hem till rätt fodral)

– söndriga isskrapor (är tydligen för stark ;) )

Förutom dessa vanliga saker som alltid tycks samlas i bilen så är det ju också intressant att se vad man annat hittar. Den här gången fanns i bilen också följande: ett par strumpor, ett borttappat örhänge, stickor till blodsockermätare, en vintermössa, en blöja ( i helt fel storlek), en leksaksratt, en ostbåge, ovanligt många pennor, garnstumpar, en gammal ballong, klamrar till stiftapparat och en odientifierbar plastkåpa. Ganska bra saldo, haha.

Men nu är bilen städad och fin och vi är på väg på en liten semester. Och det är sista chansen nu för Emil börjar jobba på måndag. Så nu ska vi ta ut det sista ur denna sommar. Hoppas på uppehållsväder och liite mera värme. Men, men, vädret är inget att göra åt. Det ska hur som helst bli skönt att komma bort en stund.

/ viffslan

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to om det som annars ibland känns som ett andra hem

  1. Tessa says:

    Lägg en “skräppåse” runt växelspaken som hänger ner mot passagerarsätet, det har räddat vår bil!

    • viffslan says:

      Har nog försökt ha skräppåse i bilen, men sen ska man ju få in den också innan den blir för full och man är tillbaka på ruta 1 ;) Men kanske jag får försöka det på nytt när jag börjar jobba.

Comments are closed.