om elaka tanter

Detta tantinlägg hittade jag idag. Det är intressant, för jag har många gånger funderat kring varför vi kvinnor ofta blir så elaka. Självklart inte alla, men en stor del.

Är det något vi kvinnor (observera generaliseringen) kan så är det att skvallra. Vi älskar att veta saker först, att berätta om dem och få andra att säga “va, e de sant?”

Men det här som Eva skriver om är ju något helt annat. Det är ju pur elakheter, att försöka förminska och trycka ner andra kvinnor. Är det avundsjuka som gör det? Är vi så avundsjuka på de som har något som vi skulle vilja ha så vi liksom måste hacka ner på det. Jag tycker i alla fall många gånger att elaka kommentarer genomsyras av avundsjuka…

Ibland tycker jag att de äldre tanterna som Eva skriver om känns väldigt bittra. Bittra över att de inte hade alla de möjligheter som finns idag, bittra över att de levt “under” sina män i alla år, inte haft en egen karriär och vigt sitt liv åt sina barn och alla andra utom sig själv. Jag vet inte om jag har rätt eller fel, men månne det kan ligga nåt i det.

Men varför ska man missunna andra saker och ting?! Och det gäller väl oss alla. Att glädja sig åt andras framgång kan ju vara svårt, men skulle vi inte må bättre av att kunna göra det lite oftare istället för att prata skit när någon annan lyckas med sådany som vi kanske också skulle vilja…

Nåja, jag säger som Eva, låt oss nu försöka undvika att bli elaka tanter ;)

/viffslan

This entry was posted in åsikter. Bookmark the permalink.