om att rensa tankarna

En skön kvällslänk var precis vad jag behövde idag. Fredag innebär ju ledig dag och på lediga dagar hinner man ju tänka så mycket mer än en vanlig jobbdag.

Idag har jag nämligen haft de där förbaskade svartsjuka tankarna igen. Det känns nämligen som att jag just nu befinner mig i en värld med en massa gravida kvinnor. Vart jag än ser så kommer det gravidmagar och småbarn emot mig. Och jag kan helt enkelt inte hålla svartsjukan borta. Eller egentligen är det kanske den där frustrationen som väller fram…

Jag kan nog gott erkänna att jag Aldrig har varit så här babysjuk förut. Visst var jag det före vi väntade Casper också, men det var ingenting mot den längtan som finns inom mig nu. Det är en längtan som är så stark så om man kunde bli gravid bara med tankens kraft så skulle jag helt klart vara det nu. Men nu funkar det ju inte riktigt så…

Jag hade nog aldrig kunnat tro att det kunde göra ont inombords att se en gravid kvinna, men det kan det ska jag säga er. Och som jag skrev förut så tror jag mig kunna förstå (i alla fall lite) hur de par känner sig som faktiskt har svårt att få barn. Hur liver liksom spottar en i ansiktet, hånskrattar och viskar bakom ryggen på en. Detta kan ju låta väldigt löjligt, men känslan som jag upplever är precis så här fysisk.

Som nu när min kollega fått barn. Jag är självklart så otroligt glad för deras skull och önskar dem all lycka med tillskottet, men nog kändes det ju ändå som en kniv i ryggen när jag fick reda på nyheten. Och vad ska det inte bli sen när vi närmar oss 17.3 och folk börjar föda barn kring vårt beräknade datum. Jag hoppas ju att jag då kommer att vara gravid på nytt, men nog kommer det ju ändå att kännas som en förlust att andra får barn men inte vi…

Så, dessa tankar idag. Det var en stund sedan det var så här usligt, men på något sätt så blev det just idag en sådan dag. Det beror troligtvis på de nya babynyheterna som jag fått de senaste dagarna, och senast idag.

Men, som sagt, löprundan gjorde gott för tankarna och nu är de, i och med detta blogginlägg, lite bättre sorterade igen.

Och som tips åt alla er som själva råkat ut för missfall, Prata om det! Och har ni möjlighet att prata med någon som gått igenom samma sak så är det nog verkligen guld värt! Det var det i alla fall för mig (Tack H för vår diskussion ute i blåsten!)

Men nu ska jag släppa dessa tankar och fredagsmysa :)

/ viffslan

Det här inlägget postades i Gravid, personligt. Bokmärk permalänken.

1 svar på om att rensa tankarna

  1. Lotte Henriksson skriver:

    Hej! Tack för din kommentar på min sida. Skönt att veta att man delar samma tankar med någon. Nog vet man ju om att missfall kan hända vem som helst, men fy fan när det händer, man kan aldrig vara beredd på de känslor som man kommer att känna efter. Vårt beräknade datum var nyårsafton, och jo, det är ett helvete att få höra om alla som skall föda nära det datumet, men det värsta är nog om jag måste gå igenom den dagen utan en ny baby i magen. Men, man får ta dagen som den kommer och kämpa på.
    Kram!

Kommentarer är stängda.