om det bästa året hittills – årskrönika

Här kommer min årskrönika i text och bild. 2013 var det absolut bästa året, och allt p.g.a. vad som hände i maj, Casper kom till världen. Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg…

Januari

IMG_9325
2013 började precis som 2013 slutade, men en putande mage. Så här såg magen ut i januari, då vi kommit halvvägs i graviditeten.

IMG_9298
Jag tog tåget ner till Helsingfors på klassträff. I tåget fick jag sällskap av Jonna och vi hade en riktigt trevlig klassträff hos Sonja :)

Februari

IMG_9344
Magen växte och vardagen flöt på…

Mars

IMG_9382    IMG_9512
I mars handlade nästan allt om revy. Övning på övning och så var det premiär. Magen och jag kämpade oss igenom föreställning efter föreställning :)

April

IMG_9611
Vi ordnade avslutningskonsert med B-orkestern och även mina musiklekisgrupper hade sina avslutningar.

20130428_222735
Jag blev 24 år och fick en mangel i present. Jag hade kalas och magen den växte…

Jag blev mammaledig från Östanlid men fortsatte ännu in i april med både musiklekisgrupperna, b-orkestern och mina jumppagrupper. Halsbränna, svullna fötter och trötthet började så smått prägla mina dagar…

Maj

Den årliga 1-majparaden som jag i år genomförde utan instrument. I stället lotsade jag mina b-orkesteradepter genom paraden.

20130510_232631
Vi ställde i ordning de sista sakerna inför bebisens ankomst, bl.a. restaurerade spjälsängen och skötbordet.

IMG_9809
Orkestern hade vårkonsert, som jag beskådade från publikplats och jag kände stolthet över orkestern!

Benen svullnade, magen sjönk ner och jag började känna mig färdig med graviditeten. Så kom då den 19.5, dagen som för all framtid förändrade våra liv. Vår älskade Casper kom till världen <3

20130519_165854 

 20130520_000025

Slutet av maj minns jag med värme, både p.g.a. Casper och det otroligt varma vädret som var :)

Juni

Vardagen med vårt underverk började. Vi kände oss lyckliga, trötta och lite vilsna, men sakta men säkert så kom vi in i föräldrarollen och sommaren flög iväg… Villan i Karvat, släktgården i Purmo och fotbollsplanen var de ställen som vi tillbringade tid på. Emil började nytt jobb som innebar bättre arbetstider, kortare arbetsväg och bättre lön :)

Vi träffade min moster och morbror med familjer som annars bor i Sverige och Casper charmade dem alla!

IMG_0118

Juli

Purmo, kalas, Jakobs dagar, Jeppo byadagar, Loppisrace och massa besök, det var vår juli månad det. Casper blev 2 månader och utvecklades i rasande takt!

20130714_145106  IMG_0141  IMG_0726 
IMG_0546

Augusti

Vardagarna började stabiliseras. Casper sov bra och utvecklades. Vi hade ett fint dop och Casper Joel Alexander fick sina namn. Efteråt hade vi kaffebjudning hemma hos oss.

IMG_1459 IMG_1503

Vi firade också 1-årig bröllopsdag, men det blev en lugn tillställning där vi tog en promenad och åt lite lunch med Casper sovandes i vagnen.

September

Hösten kom och det blev lugnare (jag började dock igen jobba med b-orkestern och en jumppagrupp). Casper och jag var hemma och upptäckte varandra. Casper blev 4 månader och fick börja smaka riktig mat. Det var toppen och sen dess har han slukat i princip allt i matväg :) Han vände sig också från rygg till mage och började upptäcka saker mer och mer…

IMG_1912

Vi firade mormorsmor och mormorsfar som fyllde 86 respektive 91 år.

IMG_2027

I september började vi också vara med i föräldra-barngruppen här i Jeppo och så började vi babysimma, båda saker som har berikat oss otroligt!

Oktober

I oktober var det dags för fars vid Uf. Hela vår familj var med på olika sätt och Casper skötte sig alltid bra när vi var där.

IMG_2181  IMG_2274

Våra vänner Emma-Maria och Per fick en dotter och Casper och jag hälsade på dem. Casper växte otroligt mycket i oktober och det syns när han ligger bredvid Leah!

IMG_2256

November

I november var vi mest hemma. Casper började dra sig fram och han blev mer och mer medveten om allt runt omkring honom. Han tränade också mycket på att sitta.

IMG_2814

Vi tog julkort och halvårskort som vi blev väldigt stolta över. Casper blev en riktig raket på golvet och en prakvarn så där annars. Han började vara uppe länge på kvällarna och hade svårt att få tag på sömnen. Han sov dock bra ute i vagnen på dagarna.

IMG_2804  IMG_2900

December

December måste nog vara den månad under 2013 som gick absolut snabbast. Det kändes inte alls om att vi hann med. Och det gjorde vi bokstavligt talat inte heller. Casper lärde sig krypa, och for iväg som ett skott. Han lärde sig sitta utan stöd och han började dra sig upp och klättra på saker. Så inte många lugna stunder inte.

Vi for på en liten resa ner till Helsingfors. Vi hälsade på hos goda vänner, träffade Casper ena fadder Sara, lyssnade på julkonsert och var med på körens sits.

IMG_3006  IMG_3057  IMG_3059  IMG_3067  IMG_3091 
IMG_3106

Emil fyllde år och vi uppvaktade.
Casper och jag gick och tittade på lågstadiets lucia.

Orkestern hade julkonsert och jag träffade mina “tjejkompisar”. Casper fick även träffa Leah igen.

IMG_3144 

IMG_3192

Julaftonen firades här hos oss och våra familjer firade tillsammans med oss. Casper fick ju (förstås) en hel hög med julklappar.

IMG_3180 
IMG_3214  IMG_3224  IMG_3260

Den årliga Lassanderska kusinträffen hölls hos min äldsta kusin och vi fick en bild på alla småkusiner :)

IMG_3411

Sammanfattningsvis kan man väl konstatera att det här året har varit helt fantastiskt. Den värld som har öppnats för oss i och med Casper har varit helt fantastiskt. Alla de personer som har grattat oss, som har hälsat på oss och som har visat sin glädje över att vi blivit föräldrar är helt fantastiska. Ni som är en del av Caspers liv är ju helt fantastiska, bara så ni vet!

Men det är ju inte enbart Casper som gjort detta år till ett fantastiskt år. Vi har ju underbara familjer och vänner, jobb som vi trivs med, hobbyer som ger kraft och styrka och ett hus som vi trivs i. Allt är ju liksom där!

Det jag önskar mig under 2014 är att vi får renoverat nedervåningen, att jag får fast tjänst och att det möjligtvis skulle skapas ett nytt litet liv…

 

Avslutningsvis en bild som verkligen visar hur det här året har förändrats för oss.
Nu är det ett liv med en liten, och det ska väl synas ;)

IMG_3458

GOTT NYTT ÅR!

kramar från Casper, Victoria och Emil <3

This entry was posted in Casper, hus, Jepo, jobb, kärlek, personligt, vardag. Bookmark the permalink.