om halvårsuppdatering

Jag utlovade ju lite bloggande om Caspers utveckling. Och nu när vi idag varit på 6-månaderskontroll så tycker jag det passar bra. Casper är nu i badet så då har jag lite tid att blogga. (Ja, alltså Emil badar honom, han är ju inte där ensam ;)

Rådgivningstid hade vi idag kl 11 och förstås så bröt Casper sina rutiner en dag som denna. Han vaknade kring 8 när Emil skulle iväg och då ville han ha lite mat, men sedan somnade han om och sov länge. Jag fick väcka honom halv ca halv 11 för att han skulle hinna äta lite innan vi åkte iväg till råddan.

Väl där så var han glad och nöjd och uppförde sig väl (som vanligt :) De strategiska måtten är nu 7650 gram och 66 cm så han fortsätter att växa bra. Han är nu tyngre än var både Emil och jag var när vi var 6 månader. Ni ser på diagrammet att han ligger under oss en lång tid för att från 4 månader till 6 månader riktigt skjuta iväg. Och nu är han som sagt tyngst.

image

Förutom längd och vikt så växer han ju också psykiskt. Han har nu börjat dra sig fram och han gör det med en målmedvetenhet som är fullständigt fascinerande! Han ser en leksak, stannar upp, tar sats och drar sig sedan fram otroligt snabbt. Så nu får vi börja se upp vad vi har liggande på golvet. Speciellt intresserad är han förstås av de grejer som vi har vid öppna spisen…

Sen har han också börjat bubbelprata, och det gör han så spottet yr. Han räcker ibland ut tungan och han skrattar, speciellt när någon skadar sig och säger “aj”. Han har ibland såna utläggningar så man tycker att det är riktigt synd att man inte förstår vad han säger :)

Han är nu också väldigt stadig i kroppen och vill gärna stå och hoppa. Som sagt så drar han sig fram, men kryper inte riktigt ännu. Han tar sig dock upp på alla 4, men går ner igen när han ska framåt.

Han fortsätter att vara intresserad av allt och alla och han är så otroligt glad. Vi njuter verkligen av hans sällskap! Han sover bra på nätterna och har också börjat sova riktigt bra ute i vagnen på dagarna så jag kan minsann inte klaga!

Vad gäller fast föda så äter han ett potatismål på dagen (med potatis, kött och grönsaker) och sedan gröt på kvällen. Han slukar allt i matväg och äter bröstmjölk ca 6-7 ggr. En matglad kille ;)

Nåja, det var en liten uppdatering om Casper. Imorgon ska vi till rådgivningen igen, men då är det tandrådgivning på schemat. Han har ännu inte fått några tänder, men jag har förstått att man kan börja borsta i alla fall. Vi får väl se vad hon säger om den saken.

Babysimmet som vi varit med på har nu också tagit slut för hösten, men vi ska nog fortsätta i gen i januari. Jag kan verkligen rekommendera babysim för det är en otroligt rolig och nyttig simstund för hela familjen :D

IMG_2918   IMG_2884

Men nu är det en liten kille som vi har lite mat efter badet, så jag får sluta för idag.

/ viffslan

Det här inlägget postades i Casper, vardag. Bokmärk permalänken.