den blomstertid nu kommer

Har denna skolavslutningslördag till ära varit på jobb under skolgudstjänsten. Det var faktiskt länge sedan jag var på skolgudstjänst och det var riktigt trevligt. Känslosam som jag är så grät jag en skvätt där uppe på läktaren.

Först talade prästen otroligt bra och nämnde den leksakskollekt som de hade bestämt att de skulle ha. Barnen fick ta med sig leksaker, sätta i kollekten (eller på bordet) och sedan ska de skickas till Rysslans där vi har missionärer. När barnen gick upp med sina leksaker så kom tårarna. De hade tagit med så fina saker; bilar, traktorer, mjukisdjur, böcker m.m. Att se leksakshögen och tänka på alla de barn som kommer att få glädje av leksakerna gjorde att det brast för mig.

När sedan alla skolbarnen gick upp och sjöng “Förlåt” så satt jag faktiskt och grät. De var så många och sjöng så bra så det var så otroligt roligt att se :) När jag sedan gick ut för att öppna dörren och hörde hur de sjöng “Den blomstertid nu kommer” så fick jag verkligen sommarkänsla. Flaggan i topp, sommarsol, sommarpsalm…aah, ljuvligt!

Och nu känns det faktiskt riktigt skönt, som om jag verkligen har fått sommarlov, hehe. Tyvärr så har jag ju ett slutarbete att skriva, men det ska vi inte tänka på en dag som denna.

Snart blir det dags för lillebrors dimission. Roligt ska det bli, på samma gång som det känns väldigt konstigt att min lilla lillebror går ut grundskolan. Han är ju liksom…liten. Men, men, det blir nog bra. Efteråt blir det lite studentfester och så har vi denna dag fixad.

/ viffslan

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.