pengar vs. individen

Nu när det håller på att bli spännande gällande Jeppo församlings vara eller icke vara så måste jag ju bara blogga om den Knatte-gudstjänst som hölls igår. En helt otrolig upplevelse!

Igår på Palmsöndagen hade församlingen nämligen komponerat ihop en egen gudstjänst som riktade sig till barn (och självklart alla andra också). Vi sjöng inga psalmer, utan istället sjöng vi sånger som även barnen kunde sjunga med i. Enkla texter med fina budskap. Så sjöng barnen några härliga sånger med fina rörelser och så sjöng mammorna en underbart vacker sång “Min lilla himmelbit”. Då var det minsann inte nära till tårarna…det var så fiint!

Gemenskap, är ordet som beskriver söndagens upplevelse. Redan när föräldrarna tågade in med sina barn som blev jag lite berörd. Och hela grejen var så fin och man kände verkligen gemenskapen som fanns där. Dessutom tycker jag så fruktansvärt mycket om att komma hem till Jeppo och alltid hitta någon att prata med. Man kan i princip sitta bredvid vem som helst, och alltid finns det någon att tala med. Det är minsann annat än i Helsingfors…

Och mängden barn som just nu finns i Jeppo är helt underbar. Just nu finns det många barn och alla är så underbart söta. Och fler är på kommande, lite här och lite där ;)

Så efter en upplevelse som den igår, och med en kyrka som var riktigt välfylld så känner jag en sorglig klump i magen när jag tänker på att folk vill ta vår gemenskap ifrån oss. Att slå ihop församlingarna i Nykarleby är kanske det mest lönsamma ekonomiskt, men jag blir så ledsen när jag tänker på att pengar tydligen är allt i dagens värld.

Att människor får ha sin lilla trygga församling kvar, med tjänstemän som vi står nära och med en verksamhet som tilltalar många tycker jag borde överväga den ekonomiska aspekten flera gånger om.

Men tydligen är det inte så idag.

Så om jag får önska något just nu så är det nog att vi ska få behålla vår självständiga församling, med den personal vi har och med den verksamhet som vi har byggt upp. För församlingen är ett andningshål och en trygghet, och borde så få förbli.

ske din vilja

/ viffslan

Det här inlägget postades i Ã¥sikter, Jepo, Pampas, personligt. Bokmärk permalänken.