om vår alldeles nya vardag

Så var vardagen igång igen. Och än en gång är det en ny vardag för oss. En vardag som vi inte haft förut. En vardag där både Emil och jag jobbar och båda killarna är på dagis. En vecka har gått nu och den har gått bra.

Visst har vi varit extra trötta allihopa, men vi har fått det att funka utan större problem och vi har haft det bra. Ludwig har haft fyra tuffa dagar på dagis, men på det stora hela har det gått riktigt bra. Och Casper har ju fortsatt i sin dagisgrupp, men nu fyra dagar per vecka istället för två, vilket jag tror kommer att bli riktigt bra!

Själv har jag ju gått ner i arbetstid från fulltig 38 timmar till 28 timmar (lyx!!). Jag jobbar mån-tors och lite kortare dagar och sedan är jag och killarna lediga på fredagar. Det kommer att vara riktigt skönt (tror jag). Att jobba fyra dagar känns nog riktigt lyxigt efter höstens fulltidsjobb.

I och med att vi nu inlett våra nya (relativt tuffa) vardag så har vi också anammat lite nya rutiner. Vi som alltid varit uppe sent och sovit länge på morgnarna har nu varit tvungna att ändra på den saken. Nu ska killarna i säng innan 21 och vi själva innan midnatt, och det har faktiskt lyckats :)

Redan under jullovet ändrade vi på nattningsrutinerna. Förut så nattade vi Casper i sin säng och Ludwig i vår säng, och det tog gaaanska länge. Ludwig blev till sist så rastlös och började klättra på oss och hoppa och ha sig så vi bestämde att nu behöver vi ändra på något. De sov redan i samma rum (vi flyttade Ludde i egen säng sedan han somnat) så nu tänkte vi att vi ska natta dem båda två i deras egna sängar. Det tog faktiskt inte många kvällar innan Ludde hade accepterat att det är i sin säng han ska somna. Och förvånansvärt bra gick det att natta båda två i samma rum, trots att de i tur och ordning hade lite mera ljud för sig. Så istället för att vi ska ligga 1-1,5 timme med varsin pojke (och oftast även somna själv) så sitter nu en av oss (ibland båda) i deras rum ca 30 min och sen sover de. Och det känns så himla skönt!

Så nu ikväll sov båda pojkarna redan 21.30 (trots att det var fredag) och här en av dagiskvällarna så sov de båda före 21.00. SEGER! Det är ju självklart att även vi kommer oss snabbare i säng då vi kan börja njuta av kvällen och slappna av redan kl 21 istället för att yrvaket fortsätta kvällen kl 23.30 efter nattning.

Så just nu känns det bra. Hoppas att vi lyckas fortsätta på samma sätt. Sen har vi även bättre kvällsrutiner överlag nu, så hoppas att vi även lyckas fortsätta med dem också när kvällsaktiviteterna kommer igång.

Det som vi nu har kvar att få in i något system är själva kvällsmaten. Jag skulle så gärna vilja få något matlistesystem att fungera för vardagskvällarna. Så att det finns planerat vad man ska laga, så den som är först hemma kan börja på med maten. Vi har flera gånger försökt oss på lite olika system, men inget som har fastnat utan vi har på något sätt gett upp. Så nu får ni gärna ge tips på hur vi ska orka hålla ett system en längre tid. Ska man göra flera veckor i sträck, ska man specificera maträtter eller endast ha riktlinjer, eller hur ska man riktigt göra för att det ska bli bra. Någon som har ett fungerande system?!?

Så, nu ska jag fortsätta denna lugna fredagkväll med lite chips, stickning och TV ;)

/ viffslan

Det här inlägget postades i vardag. Bokmärk permalänken.