om Byadagan–en folkfest

Så var årets Byadagar över. Och vilken lördag det blev i år, helt faktiskt. Månne inte det var den bästa sedan starten för 12(?) år sedan.

Vi började dagen med orkestern som paraderade, vilket var en riktigt maffig inledning på dagen. Denna gång var det Emil som fick kliva in i leden medan jag tog barnen. Han behövdes den här gången mer än jag på slagverk. Och redan klockan 10 när orkestern satte igång så hade folk kommit sig ut ur husen för att ta det av programmet.

Vid Uf hann Casper köra igenom käpphästracet en gång innan vi måste hem och ställa i ordning inför Musik- och Kulturvandringen. Vi skulle ställa i ordning och öva lite innan allt folk kom, och eftersom vår gård var första stoppet så var det spännande att se hur många som skulle hitta hit.

När vi stod inne i köket och folk bara vällde in så kan jag ju erkänna att pulsen steg lite. Men det var så otroligt roligt att evenemanget intresserade. De hade räknat publiken till 200 personer och att ha så många personer i sin trädgård som är där för att ta del av bra musik var ju helt otroligt. Att vädret dessutom visade sig från sin absolut bästa sida gjorde ju inte saken värre :)

Uppträdandet gick superbra och det var så otroligt roligt. Att få sjunga med både min svägerska och min kusin var ju skitkul!! Och kompkillarna som liksom bara satte allt på plats :)

Efter att vi hade tagit del av nästa uppträdande på vandringen så var det dags för fotbollsmatch. Jeppo FF utmanade Blue Fox i jubileumsmatch. Vädret var soligt och varmt och publiken räknade jag till 175 personer. Helt otrolig uppslutning.

På kvällen blev det sedan “mamas night out”. Klockan 22 var killarna nattade och jag for iväg på pubkväll. Även där var det fullt ös och rekordmånga inbetalade. Utanför stod en burgerbil och där åt vi burgare innan vi gick in tull UF. Även Emil for och hämtade en burgare åt sig med orden “he måst man ju jöra tå e gaar ti få hamburgar i Jepo på en löödaskvälld”. Och det har han ju alldeles rätt i.

SÃ¥ sammanfattningsvis kan jag bara konstatera att dagen var riktigt lyckad. Och det var fantastisk uppslutning till allt som ordnades, unga som gamla, precis som det ska vara.

Så, nästa år gör vi det minst lika bra, jeij!

/ viffslan

Det här inlägget postades i Jepo. Bokmärk permalänken.