om Ludwig

Ludwig. Vår underbara lilla Ludde. Imorgon blir han redan 1 månad. Helt otroligt vad tiden går. Han växer bra och idag var han 4,3 kg och 56 cm. Eftersom han var störts av alla här i familjen när han föddes så blir det intressant att se hur stor han kommer att vara jämfört med oss andra här framöver.


Annars är han en superlugn kille. Jag har flera gånger sagt att jag aldrig trodde att man kunde få ett lugnare barn än Casper…men det gick. För Ludwig är ännu lugnare. Dock vet jag ju inte om det beror på att han faktiskt är lugnare eller om han känns lugnare för att vi är mera vana nu, men jag tippar att det kan vara en kombination av båda.

För Ludwig inte bara liknar sin pappa, han verkar också bli lika lugn som Emil. Om Casper brås på Lassanderska släktet så är Ludwig definitivt en Sandin. Så med andra ord har vi liksom en pojke på var ;)

Det heter ju allt som oftast att småbarnstiden är tung och jobbig och att man som förälder är trött och sliten, men så finns det ju faktiskt undantag. Jag tycker inte om att försköna men inte heller vill jag klaga när det inte är befogat. Så därför skriver jag nu som det är (trots att jag vet att vissa kommer att finna det väldigt provocerande). Ludwig sover oförskämt bra och i natt sov han 6 timmar i sträck sitt första sovpass. Flera nätter har han sovit mellan 4 och 5 timmar och det kan man ju verkligen inte klaga på. När han vaknar så äter han och somnar om och sover några timmar till. Lyx så det förslår!! Dock vet man ju aldrig när det ändras så vi är otroligt tacksamma över att det börjat så här bra. En riktig vaknatt har vi haft, men när han då väl somnade så sov han också 5 timmar i sträck.

Dagtid är han också lugn. Han äter, sover och gnäller egentligen bara när han är hungrig eller behöver lätta på trycket. Och de senaste dagarna har han varit lite mera vaken och börjat se sig omkring och titta på oss. Det är så otroligt roligt när man börjar få lite kontakt med honom. Och Caspers röst reagerar han genast på.

Och på tal om Casper så han han iaf hittills reagerat hur bra som helst på lillebror. Han är så stolt och vill krama och pussa på honom och kan ibland komma på att han glömt att säga godnatt åt lillebror på kvällen. Och när lillebror gråter i vagnen så sitter Casper med babyvakten och pratar “såja hijjeboj, inte gåta nu, såja, såja”. Han har ju nämligen sett att man kan prata genom den (men han har inte förstått att man måste trycka på en knapp, och kanske lika bra det).

Så just nu känns det otroligt bra med våra killar! Och från och med i morgon så är jag verkligen mamma på heltid för idag var Casper sista dagen i dagis, så nu är vi alla tre hemma ända till september när Casper börjar i dagis på nytt.

Så nu väntar vi bara på att sommarvärmen återvänder!

/viffslan

This entry was posted in Casper, kärlek, Ludwig, vardag. Bookmark the permalink.