om dagisinskolning och bröllopsdag

Så kom då dagen när Casper skulle börja dagis. Vet inte om jag är konstig, men jag har så sett fram emot den här dagen. Jag ser fram emot den där sociala biten, att han får träffa andra barn, och den pedagogiska biten, att han får möjlighet att lära sig så otroligt mycket.

Dagis är nog just nu den absolut bästa platsen för Casper. Där finns utbildad personal vars uppgift är att ta hand om honom, leka med honom och lära honom saker. Allt sånt som jag känner att jag just nu inte skulle ha ork till om jag var hemma med honom.

Men, hur gick så första inskolningsdagen. Ja, vi kom dit ca 9 och klev in genom dörren. Casper såg då ut att tänka “alltså mam, va jö vi jäär, å såde biti på måånen”. Men när vi väl kommit in och klev in till rummet med alla leksaker så blev det fart på pojken. Efter en liten stunds betänksamhet så såg han mest ut att tänka “alltså mam släpp me notå så ja får fa å lejk”. Och när han väl var i gång så tror jag inte att han skulle ha märk om jag smitit iväg. Och det är väl just så man vill att det ska gå :) De var tre barn där och de hann nog nästan gå igenom alla leksaker under tiden vi var där, hehe.

Imorgon ska vi äta och kanske sova där också så då får vi se hur det går. Men jag tror nog inte att det kommer att bli något problem. Ja, i så fall är det sovstunden, som sker inomhus tillsammans med andra barn. Det kan ju bli lite för intressant för att kunna sova, men så kan det ju också hända att all aktivitet gör honom så trött så han somnar direkt. Det återstår att se.

Själv ska jag på kurs imorgon, ända till Vasa ;) Det känns bra att börja jobbet igen efter “semestern” med lite mjukstart. Skolning nu 3 kvällar och sedan 3 dagar ledigt innan jag kör igång på riktigt nästa måndag. Hoppas nu bara att kursen lever upp till förväntningarna.

Sen så firade vi ju faktiskt pappersbröllop i dag också, 2 år sedan vi sade “ja” till varandra. Ifjol firade vi genom att ta en långpromenad ner till Tullmagasinet med Casper i vagnen. I år firade vi hemma med pizza och en fin orkidé som Emil kom hem med.

amor vincint omnia

/ viffslan

Det här inlägget postades i bröllop, Casper, jobb, kärlek. Bokmärk permalänken.