om rekordsömn, igen

Nu börjar det bli sängdags, men eftersom Casper behagar sova så ska jag snabbt blogga lite om just sömn. Caspers sovtider har ändrats radikalt den senaste veckan och kräver ett längre inlägg, men jag ska snabbt skriva lite om gårdagen.

Då var pappa/moffa här under dagen och vi tittade på VM. Casper hade vaknat 9 och var sedan uppe i princip hela dagen. Så länge pappa var här så sov han två korta 15 minuters “nappar” men sen var han vaken. Och det intressanta var ju att han var vaken och glad, han verkade inte ens trött och det var minimalt med gnäll.

När Emil kom hem så gav jag över Casper åt honom ifall han skulle få honom att somna, men det fungerade inte heller. Så for jag bort en kort stund på ett uppdrag och när jag kom tillbaka klockan 20 så tänkte jag att han får äta från bröstet (trots att han just hade ätit flaska) eftersom han ofta brukar somna där. Så skrek han en bra stund, vilket tydligen var precis vad han behövde, eftersom krafterna verkade ta slut efter det. Så klockan 20 somnade han, efter att ha varit vaken och glad sedan 9 på morgonen!!

Jag förstår inte hur han orkade vara vaken hela dagen, det var ju knappt så jag orkade det ;) Men när han sedan somnade klockan 8 så sov han också rekordlånga 7,5 timmar. Så vaknade han och fick mat och sedan sov han ytterligare 2,5 timmar. Så allt det han hade missat på dagen sov han nog verkligen i kapp då på natten :)

Men nu ska jag gå och lägga mig så jag hinner sova några timmar innan det ska matas på nytt!

/ viffslan

Det här inlägget postades i Casper, vardag. Bokmärk permalänken.