om växtvärk, eller växtspurt

Idag har igen varit en lite bättre dag, vilket visar att liver med en liten verkligen är både upp och ner. Vi hade idag igen rådgivningsbesök och det var spännande att se hur mycket vår “klena” kille nu hade växt. De nya måtten, nu vid 2,5 månaders ålder, är 5100 gram och 58 cm. Så vikten har ökat väldigt mycket nu, 700 gram på 3 veckor, så det är vi nöjda med :)

Dessutom var det riktigt intressant att se på kurvorna när hon förklarade dem. På en längdkurva kunde man se att det fanns en 0-kurva och så en normal spridning mellan +2 och –2. Sedan räknar de ut Caspers egen 0-kurva utgående från Emils och min längd och då ligger den på –0,68. Det betyder då att allt som är mellan +2 och –2 från det (-0,68) är normalt för honom, vilket var intressant att veta ;)

Allt annat var också bra, och det kan jag tycka är minst lika viktigt, om inte viktigare, att ta i beaktande som längd och vikt. Visst är det viktigt att man ser att de växer, men nog är det ju lika viktigt att man märker att hjärnan utvecklas och de börjar ta kontakt, “prata” och bli aktiva. Och det är han minsann, vår lillkille!

IMG_0218

/ viffslan

Det här inlägget postades i Casper, vardag. Bokmärk permalänken.