en massa musik :)

Ordning och reda, pengar på fredag. Ordning har det blivit här idag eftersom jag plötsligt fick lust att städa. Så nu är lägenheten fri från damm (både dammtorkat och dammsugit ;), mattorna på vädring, disken i torkskåpet och badrummet uppfräschat. Dessutom har smutstvätten minskat med två maskiner och efter en middag bestående av tortillas så kan vi nu mätta och belåtna njuta av fredagskvällen. Såå skönt när man kommer sig för att städa!!

Dessutom har jag fixat det sista på min examensarbetsplan så nu kan jag gå vidare. Eller ja, har ju inte fått planen godkänd, men har inget mer att skriva för tillfället så nu går jag vidare i alla fall. pytt.

Men det som jag nu tänkte roa mig (och er) med är att blogga lite Idol. I söndags var jag ju som ca 7000 andra på idolkonsert i Jakobstad. Hade inte tänkt åka, men när mamma ringde och sa att hon skulle beställa biljetter till den extra insatta föreställningen så tackade man ju inte nej ;)

Och jag ångrar mig verkligen inte. Showen var helt fantastisk och stämningen var på topp, trots att isen under oss gjorde mina fötter iskalla. Fick också otroligt bra bilder trots att vi satt långt bak och det kan jag tacka min nya (eller inte är den så ny mera) kamera för. Eller mitt objektiv egentligen ;)

Årets Idol har verkligen varit stort och alla konserter och nu även turnén har det satsat otroligt mycket på. Men så har jag också fått en känsla av att årets idolgäng är väldigt tajt. Det kanske har varit så andra år också men att det inte har synts på samma sätt, men jag vet inte. I alla fall så har årets idolgäng blivit otroligt populärt och det kunde man ju se också i Jakobstad. Att vi i lilla Österbotten är helt galna i de rikssvenska idolerna är ju faktiskt lite komiskt :)

En annan rolig sak med årets Idol (eller det blir ju egentligen fjolårets) är att vi ju har två finländare med och att många av de som inte tog sig till final har väldigt sjukt populära.

Den tråden ska jag spinna vidare på… När jag satt där på konserten så tittade jag också på den med orkester-ögon eftersom vi ju med orkestern har gjort många stora konserter och faktiskt också uppträtt tillsammans med två gamla Idoler, Daniel (2004) och Markus (2006). Satt och funderade vem av Idolerna 2010 man skulle kunna konsertera med och kom fram till att jag nog skulle välja Geir, Olle, Andreas, Linnea och Elin.

De 5 var enligt mig de som lyckades omfamna publiken bäst av alla de som uppträdde i Jakobstad. Geir har ju erfarenhet och klara publiken med sådan glans. Olle är flicktjusaren med den otroligt charmiga rösten och Andreas är underhållaren som får igång publiken. Linnea har energi till tusen och underhåller minsann, medan Elin är vår alldeles egna lokala idol som trots sin ålder är mycket erfaren. De 5 tror jag skulle kunna göra succé tillsammans med orkestern :D

Här kommer ett klipp på något av den absolut bästa som Idol 2010 har levererat, enligt mig. Mina 5 (minus Elin).

För att nu inte glömma bort idolfinalisterna så måste jag ju nämna att både Minnah och Jay sjunger otroligt bra och har sina egna uttryck, men som underhållare till en stor publik så tycker jag inte att de lyckades lika bra som mina 5… De kom in på scenen, sjöng sina låtar och gick sedan ut igen. Nu tycker någon säkert att jag har fel, men det var så jag upplevde det.

Nej, det är nog de som blev tredje, fjärde, femte, sjätte och sjunde som imponerade mest på mig, alltså Olle, Linnea, Andreas, Elin och Geir. Jag tycker också att det är de (+Jay förstås) som fått mest uppmärksamhet nu efter Idol.

Lite nya intryck fick jag också efter att ha sett dem live. Andreas Weise tyckte jag faktiskt inte så mycket om när han var med i själva Idol, tyckte att han spexade för mycket och föreställde sig. Det kändes som om han spelade teater när han sjöng, men i Jakobstad blev jag mäkta imponerad. Han engagerade publiken, fick oss med, sjöng bra och var verkligt underhållande. Så nu efteråt är nog han lite favorit ;) Och Olle förstås. Han kanske inte är den mest mångsidiga men han har ett fantastiskt eget uttryck och spelar ju skitbra gitarr…

Och Geir. Honom har jag ju spelat med x antal gånget och vet att han är skitbra, både sångmässigt och underhållsmässigt, men det intressanta var ju att se honom framifrån. Alltså, att se honom som publik istället för som orkestermedlem. Man fick ju uppleva honom på ett helt annat sätt nu :D

Men för att åter knyta till orkestern. Jag tror personligen att en orkesterkonsert tillsammans med några idoler 2010 skulle vara en given succé. Visserligen har halva Jakobstad redan sett dem, men jag tror nog att alla hungrar efter mer. Och med de mina 5 tror jag att publiken skulle få allt de behöver och lite till ;)

Till sist ska ni få några klipp som jag filmade under konserten i Jakobstad. Njut!!

Min absoluta favorit just nu. “World Hold On” av Bob Sinclair framförd av Linnea, Geir, Olle och Andreas. Fantastisk musik!!

Olle Hedberg och Andreas Weise underhåller med “Gimme Some Lovin” :D Kort klipp…

Ett kort klipp från när tjejtjusartrion Daniel, Olle och Andreas sjunger “Free Fallin”

Och till sist vill jag ge ett det sista klippet som jag filmade, från slutlåten “All I Nees Is You”. En otroligt fantastisk låt som jag uppmanar er att söka efter på youtube. I det här klippet ser (och hör) man också vilken stämning det faktiskt var där på plats. Helt fantastiskt :D

 

/ viffslan

Det här inlägget postades i Hesa, musik. Bokmärk permalänken.