om att boosta sig som förälder

Bloggade ju om det här med skärmtid och tänker idag knyta ihop lite tankar kring föräldraskap så där överlag.

Att vara gravid innebär ju att hormonerna börja spela en ett spratt. Och så även för mig. Jag har under den här graviditeten varit ganska mycket tröttare än vanligt, mera lättirriterad och tålamodet har varit kortare. Allt detta har ju Casper fått lida för, mer eller mindre. Mamma har inte orkat engagera sig lika mycket kvällstid o.s.v.

Som jag redan skrev i förra inlägget så har skärmtiden varit ganska lång för honom speciellt nu under graviditeten. Men så kom då den här veckan och helgen. Och oj vad vi har boostat oss själva med föräldraskap.

Ingen tid med plattan över huvudtaget, och ganska lite TV (och då har vi tittat på barnprogram på Yle arenan samt plockat fram “Fem myror är fler än fyra elefanter” på VHS). Istället har vi lekt och gosat. Vi hade igår en fotograf hit kring ett husprojekt och då skulle ju Casper visa sina leksaker och hittade på massa skoj. Vi var också ut en stund och vi lekte hund och häst i Caspers koja. Så virkade jag lite leksaksmat som vi lekte med och så byggde han med lego. Vi gjorde hushållssysslor tillsammans (t.ex. fick han köra rena kläder till sovrummet med sin lastbil) och vi gosade i soffan.

Idag har vi också gjort lite hushållsysslor, Casper och Emil har byggt med byggsats och Casper och jag har varit uppe på vinden och plockat saker, klistrat med klistermärken och gjort en “teckning” åt pappa. Casper har hittat på massa intressanta saker (som att knyta ett band runt halva nedrevåningen). Och inte en gång har han gnällt om plattan ;)

Den här veckan har vi förutom detta med minskad skärmtid dessutom haft mycket tidigare och lugnare nattningar, vilket också betyder att vi haft längre och lugnare kvällstid för oss själva.

Så det jag vill säga är att vi har haft en riktigt bra vecka. Roligare, lugnare och gosigare! Och visst känner man sig som en mycket bättre förälder…

/ viffslan

Det här inlägget postades i Casper, Gravid, vardag. Bokmärk permalänken.